Presentatie idee generatie bij T&P

Gisteravond een cursus idee generatie gegeven bij T&P. Doel was om een eerste aanzet te geven “innovatie” een structureel onderdeel van de bedrijfscultuur te maken. Gisteren was de eerste mooie stap in die richting met ruim 100 innovatieve ideeën.

c87127b4-3c18-43cf-bb94-9ed2d4c11b4b-original

Agile Transformatie Manager Delta Lloyd

Als Agile Transitie Manager help ik Delta Lloyd Leven een volgende stap te zetten richting de ambitie om de “Agile Insurer” van Nederland te worden. Er wordt al geruime tijd gewerkt met IT scrum teams, maar de komende maanden gaan we integrale squads vormen die echte ketenverantwoordelijkheid krijgen. Verzekeringsspecialisten en marketeers zullen de IT teams komen versterken. Daarnaast gaat het management het leiderschap tonen dat ten dienste staat aan deze manier van werken.

Expertise Centrum van Delta Lloyd werkt ook Agile…

Afgelopen maanden heb ik het expertise centrum van Delta Lloyd geholpen meer Agile te werken. Zij werken nu met KANBAN. Met deze werkwijze zijn ze in staat beter aan te sluiten bij de IT scrum teams, waarvan zij een belangrijke leverancier zijn van beleid en specificaties. De volgende stap is dat medewerkers van het expertise centrum in een integrale squad gaan deelnemen onder aansturing van een product owner.

In de uitzending bij BNR

Heel leuk om vorige week in de uitzending van BNR Startup iets over “scrummen” te hebben uitgelegd. Thomas, Andre, bedankt voor de uitnodiging.